Om Hänt i Sverige

868_15383_bokhandlare_0

Med tanke på all smörja som skrivs i Sverige i dag är vi glada att utannonsera etablerandet av vår nya nättidning Hänt i Sverige! Här kommer våra reportrar, med årtionden av seriös journalistik bakom sig, låta Dig ta del av den senaste utvecklingen i vårt samhälle. Vi kommer täcka politik, samhällsfrågor, kändisskvaller, vem som misshandlat vem och dylika saker. Till skillnad från etablerad massmedia så går vi inte i statens ledband, eller någon annans heller för den delen – vi blottlägger det mest unkna som står att finna om alla människor, hög som låg.

Jarl Sonesson

Jarl Sonesson

Då detta är det första numret av denna tidning kanske vi skulle ta och presentera journalisterna bakom den. Först ut är Jarl Sonesson, som efter att ha tillbringat tjugo år som chefredaktör på Aftonpressen nu bestämt sig för att bli oberoende. Sonesson har ett stort antal utmärkelser i sin koffert. Visste du t.ex. att Sonesson:

 • Vunnit Stora Journalistpriset fem år i rad efter sin granskning av IKEA-koncernens lönesättning.
 • Haft en regelbunden läsarskara på drygt tre miljoner på Aftonpressen.
 • Sprungit maraton på två timmar och tio minuter efter att en krönikör på Aftonbladet fördömde honom som rasist. Detta gjorde Sonesson mycket förgrymmad, varför han omedelbart löpte i hög hastighet ända till vederbörandes lägenhet och klådde honom gul och blå.

Sökandet efter sanning har alltid varit Sonessons ledstjärna, och han har inte låtit något stå i vägen för denna strävande, hur impopulär han än blivit i maktens korridorer.

Johan Gunnesson

Johan Gunnesson

Härnäst följer Johan Gunnesson, tidigare anställd på Riksantikvariet och Sveriges Radio. Hans journalistiska engagemang har omfattat många olika områden – allt från musik, förlagsvärldens göranden, rikets framtid och behovet av att skapa ett solitt följe åt personer som behöver det. Man skulle kunna säga att han är personkultens fader i och med sitt tidigare samarbete med Arvid Hällberg, vid vilkens sida Gunnesson alltid stod trogen i ur och skur. Man skulle utifrån detta kunna tro att Gunnesson är en tråkig figur, men detta är så långt ifrån sanningen man kan komma! Visste du t.ex. att:

 • Gunnesson en gång vann pistolskytte-SM med 42-gradig feber?
 • Att han en gång var inblandad i en större anlagd bostadsbrand, något han dock bestämt förnekar.
 • Att det var Gunnesson som upptäckte att man om man saknade riktig ved kunde göra bra bruk av osmakliga böcker som bränsle?
Anton Vestin

Anton Vestin

Till sist, den man som gör redaktionen till en trio. Anton Vestin har under större delen av sitt liv försörjt sig som jurist, ett yrke han brunnit för. Särskilt under den tid han var anställd som åklagare kom hans glödande passion fram, och i hans iver för rättvisa kom han sig ofta att kalla de ärkeförbrytare han hade framför sig för hundar och dylika tillmälen. Men det är inte allt vad det gäller hans karriär. Han har också erfarenhet av att leda vetenskapliga råd, en kompetens som kommer väl till pass när han bevakar den tekniska utvecklingen för Hänt i Sverige.

Men dessa tre herrars tidigare liv är nu historia. Allt som gäller för dem från och med nu är att göra Hänt i Sverige till landets största kvällstidning!

Roland Hasselblad

Roland Hasselblad

Under september månad 2014 fick vi ett tillskott till redaktionen, en man som arbetar fristående av trion ovan. Hans namn är Roland Hasselblad, och som kan ses på bilden är han en mycket bokkär och beläst man. Faktum är att det inte finns något klassiskt litterärt verk han inte läst. Greker som Homeros, Aisopos och Platon; romare som Lucretius, Vergilius och Quintilianus; spanjorer som Cervantes och Garcilaso de la Vega – han har läst alla deras skapelser! Det finns helt enkelt inte maken till en så bildad man som Roland Hasselblad! Han talar för övrigt åtta språk flytande och håller daglig korrespondens med människor i hela trettio olika länder om deras samhällsfrågor, varför det finns få mer världsvana än herr Hasselblad. Det är med stor glädje vi införlivar honom i vår redaktion!

46 thoughts on “Om Hänt i Sverige

 1. Eran tidning borde stämmas för hets mot folkgrupp…. jag är rätt säker på att man inte får använda sig av ordet neger! att hänga ut människor enbart för att yttra er om era egna åsikter är helt sjukt!! Vart är den objektiva journalistiska expertisen i era artiklar?
  skäms!!!

  • Martin Luther King använde ordet neger 15 gånger i sitt berömda tal ”I have a…”. Han använde det parallellt med färgad och svart. Det är kanske bara i Sverige som ordet blivit tabubelagt. Ord som Martin Luther King använde, duger nog åt mig. Varför inte uppmuntra Hänt i Sverige med beröm i stället för att racka ned på kåsörerna.

 2. Jag måste medge att jag kanske är lättroad. Ensam framför datorn kan jag utbrista i skratt inför alla de galenskaper som Johan Gunnesson och hans kolleger litterärt presterar. Jag ser att det finns folk som gör polisanmälningar. Den grupp som sväljer kåserierna som sanning, torde vara begränsad i antal, liksom också i intellektualitet. ”Ett gott skratt förlänger livet”. Tack för de humoristiska kåserierna. Jag väntar otåligt på nästa.

  • Trevligt att höra uppskattande kommentarer från läsare. Ja, hoten om polisanmälningar står som spön i backen på vår tidning eftersom att vi rapporterar om de saker som reguljär massmedia vägrar att göra. Ett nytt nummer av tidningen står alltid att finna varje kväll 20:00 också!

   • ”[…] de saker som reguljär massmedia vägrar att göra.” – lögner och påhitt alltså?

   • Du glömde den lilla detaljen” Starta en ”tidning” med hets mot så många folkgrupper som möjligt” på kortast tid.. Ni borde fan skämmas hela bunten.

 3. Ja, det var inte så svårt att knäcka koden när man känt igen J.G:s alter ego 🙂 A.J. var svårast – tycker ni borde leta upp en mer representativ bild på honom. Men har inte er trojka lite svårt att dra jämnt?

 4. Ni har fel. Racism, homofobi, sexism är det bland det mest vedervärdiga som finns. Hade ni varit födda för 20 år sedan hade ni förmodligen hållit med. Men ni tre gubbar är fast i 50-talets tänk. Ni är rädda. Rädda för kvinnor, människor från andra länder och homosexuella. Ni tror att ni är hjältar, ni tror att när ni sätter er ner och skriver dessa äckligt skrämmande hatiska texter räddar någon. Men sanningen är att de som läser och håller med sitter fast. Det här är inget nytänkande tvärt om. Vi har hört allt, men världen förändras till det bättre.

 5. Förträffligt saklig journalistik . Jag vet mycket väl hur svårt det är att tass med med diverse brunstiga negrer då jag bor granne med fröken Nyamko sabuni .många är det sömnlösa nätter då jag i skräck och förtvivlan legat vaken och burit vittnesmål om den negroida rasens fullständigt omättliga degenererade drifter då inte så mycket som en någorlunda välskapt tax får känna sig trigg nä tvi vale ..fortsätt med eran ypperliga journalistik. Adjö så länge

 6. Gud vad era liv måste vara så otroligt tomma och ihåliga.. jag tycker så synd om er som är så otroligt trångsynta att ni inte kan skilja er högra hand från er vänstra. Jag är tacksam över att jag har träffat så många människor från så många olika länder och förstått att våra olikheter är det som gör människorasen så vacker. En person begår ett brott pga. så många olika anledningar men personens etnicitet har INGET med saken att göra. Ni är waste of space and air och när ni går bort så kommer ni inte har gjort en enda nytta i den här världen. Hoppas ni kan ha det på ert samvete att det enda ni lämnar efter er är ert äckliga hat och faktumet att ni hjärntvättar unga människor som har lika äckliga tankar som ni har. Blir helt spyfärdig…

 7. Jag har en teori att dom som ligger bakom sidan bara är troll som skriver massa påhittad överdriven gojja för att vara så over the top att folk motsätter sig hela den höger extrema/SD/rasism rörelsen?

  • Det vore underbart! o.o
   Jag ser självklart också att det här inte är sant.
   Men problemet är att allt för få människor är källkritiska och riskerar att åka i fällan och inte förstå att inläggen är parodier. Vissa kommer att anmäla, andra kommer sätta sig emot, men tyvärr kommer också många haka på. Är man inte påläst och källkritisk är det svårt att se fällorna.

  • Nu stavas det ju definitivt, kanske du borde ta dig en lektion i svenska innan du uttalar dig så jävla dumt! Outbildade idioter som sprider hat omkring er! Skaffa er ett hjärta ( och en hjärna) för den delen!

 8. Varför tar ni inte upp trafikskolorna till diskussion? Hur kan det komma sig att trafikskolor som betraktas som auktoriserade och respektabla begår:
  1. Ekonomiska brott
  2. Antastar kvinnliga elever- så som min f d chef Lars Rembjer. Han antastade vid minst två tillfällen kvinnliga elever som gick på trafiklärarutbildningen i Kungsängen.
  3. Trafiklärarchefer med huvudskada som inte tar sin medicin- är de inte farliga i trafiken.
  4.Trafiklärarchefer som inte betalar sina anställdas sociala avgifter – så som han på Tyresötrafikskola gjorde utan att skämmas. Dessutom var han ordförande för STR i Stockholm.
  5. Att bestämma över vem som ska jobba som trafiklärare eller inte – så som min fd chef Lars Rembjer som har svartlistad mig. Detta gör han med hjälp av sin kompis Erik Lingqvist som jobbar på Transportstyrelsen.
  6. Att visa trafikinspektörer från Transport styrelsen får mutor för att titta mellan fingrarna och låta vissa trafikskolor fortsätta med sin alagliga verksamhet.
  7. Att trafikskolorna hittar på en del övningar som kostar en massa pengar. Och enligt trafikskolona
  är det obligatoriskt att göra de övningarna annars anmäller skolan ej eleven till uppkörning.
  Som ni ser är det en ruten värld vi lever i och de flesta av de som jävlas med oss vanliga människor är judar. Var det därför jag gjorde min värnplikt på Svea Livsgarde?
  Georgios Spiridis

 9. Rätt tydligt vilken total SD-skit denna sida sympatiserar med. Ni har ingen rätt att tala om för andra människor hur dom ska vara och vad som är rätt att vara. Om det är något som är fel så är det att förtrycka andra människor för att dom på något sätt inte är identiska kopior av er själva. Gå till badrumsspegeln och raka av Hitler-muschen för fan. Den här ”nyhetssidan” är lika exklusiv som min avföring.

 10. Jag måste ju bara fråga – är denna sida en satir, eller?
  I så fall kanske ni borde vara lite tydligare…

 11. Detta var ju en förträffligt rolig sida! Jag har tidigare sett artiklar från denna länkade på Flashback, men visste inte att det kommer ut så mycket material hela tiden.

  Jag förstår vidare inte varför man skulle polisanmäla den här tidningen? Då har man uppenbarligen missat tanken bakom!

 12. Jag tycker denna typen av media är skitbra.
  Kör hårt ni som ligger bakom denna sida. Tycker det är så förbannat roligt att ni retar upp PK eliten. Denna blir helt klart min favoritsida. 10 poäng. 🙂

 13. Det roliga är att det är så få som fattar att detta enbart är en ”fake tidning” eller vad man ska kalla det. Det är någon som känt för att jävlas lite med lättstötta naiva människor som tror på allt de läser. Kolla bara på porträtten av ”redaktionen”.. En av dem känner jag igen, det är nämligen Goebbles (Inte säker på stavningen där) Som nu är död och var mycket aktiv inom nationalsocialismen. Att ni ens går på det är ju nästan pinsamt med tanke på att jag som 15 åring är tillräckligt bildad för att se lite mer än de ”stödande orden” som används i ”Nyhetsartiklarna”.

 14. Aa men hallå!
  Snälla! Ni som bara tror på den här sidan, vet ni vet är sidans bästa journalister..hahaha
  fan vad roligt!
  ”Ronald Hasselblad” är namn på en man från USA som föddes cirka 1900, i födelseort, Nebraska. Enligt USA:s socialtjänsts dödsindex (SSDI) dog Roland Hasselblad år 1970.!! Ett namn på fel person.

  Men vem är personen på bilden verkligen!

  Enligt BBC och International Military Tribunal, heter personen i bilden Rudolf Hess.
  Rudolf Hess (1894-1987) har varit en personlig assistent till Hitler, och vice ordförande i partiets nazistpartiet (fram till 1941). Han anses vara en av de kraftfulla personer under andra världskriget. Han var verkligen en nära förtrogen åt Hitler och hans auktoritet var mycket stor: I detta sammanhang är det viktigt att citera Hitlers dekret om Hess som hans ställföreträdare: ”Härmed utser jag Hess som min ställföreträdare och ger honom full effekt för att fatta beslut i mitt namn på alla frågor av partiledningen ”(Transcript, eftermiddagssession, 7 februari, 1946).

  Samma sak med sidans döda journalister, de är från Tyskland och var Hitlers bästa personer, sök efter bilderna bara och lovar ni kommer att tro på mig. Bara tryck och se sanningen!

  Hälsningar

  • Fan är det en blattarisk Sherlock Holmes som hittat hit på sena dagar!? Ser du inte humorn och satiren för vad det är din fjant!?

 15. Varför är alla så sossiaga här? Kan ni inte ta lite grov humor?
  Den här hemsidan är grov för mig, som älskar grova skämt men ändå så får det en att skratta.

  • Det är ”julius streicher” på bilden.

   ”Hidolf Atler”, slappna av ”Abdo” är ju en av de som förstod exakt vad sidan är och skrattar åt de humorlösa gnällspikarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s