På negerjakt i Somalia med Joakim Modig

Mycket av marken i Somalia såg ut så här efter Roland Hasselblads negerjakt

Mycket av marken i Somalia såg ut så här efter Roland Hasselblads negerjakt

Som vi tidigare skildrat så har en gammal bekant till oss på redaktionen, närmare bestämt den tappre germanen Joakim Modig, bland annat tagit med mina kollegor Gunnesson, Sonesson och Vestin på negerjakt i Rosengård. En berättelse ni läsare visat stor uppskattning för! När mina kära redaktionskollegor nu tagit en ”tillfällig timeout” p.g.a utbrändhet över det gedigna, ja nästan ofattbara, grävande de lagt ned under 1,5 års tid bestämde jag mig för att slå herr Modig en signal för att om möjligt få uppleva denna skojiga hobby – och bara två dagar senare var vi på plats i den mest djuriska som finns av världens städer – Somalias huvudstad Mogadishu…

Inledningsvis skall dock sägas att vi faktiskt inte ens hade hunnit fram till den somaliska gränsen innan vi hade en skock somalier stående bakpå en jeep i hasorna! De skrek något på ett för människorasen främmande språk samtidigt som de viftade med sina vapen mot oss! Jag insåg omedelbart att det var en mycket hotfull situation, men innan jag ens hann säga något hade Joakim gjort en blixtsnabb u-sväng på en ”enkrona” samt hunnit plocka fram sitt granatgevär som han sedan lade i knät på mig!

– Nu gäller det tänkte jag och även om jag inte är någon vidare skytt lyckades jag väl med min insats och efter en häftig explosion var både jeepen och somalierna ett minne blott!

Modig/Hasselblad – Mogadishu 6-0, och då hade inte ens matchen hunnit börja på riktigt än….

Kort därpå kom vi sedan fram till den somaliska gränsen. Joakim stannade till min förvåning till dock en dryg kilometer innan själva gränskontrollen. Joakim greppade sedan raketgeväret, gav mig en kikare och sade, ”Följ med här nu, Roland.” Vi klättrade sedan upp på en slätt, med utsikt över gränsen. ”Kolla nu”, skrek en nu upphetsad Joakim! Jag fattade kikaren mot mina ögon, och fick se gränskontrollen, ett par vakttorn samt ett par utspridda skockar med tungt beväpnade primater!

– Ska du inte skjuta frågade jag?

– Tids nog, flinade Joakim med glimten i ögat! Vi måste se till så att alla dessa kreatur är tillräckligt nära varandra först!

Det slog mig snabbt att herr Modig inte bara är en sann german! Han har verkligen ett intellekt också! Knappa 5 minuter senare small det i en hejdundrande explosion och när vi sedan körde igenom den gränskontroll som numera snarare stod att finna som ett enda stort eldhav kunde vi observera hela 38 djurlik!

Modig/Hasselblad-Somalia 44-0.

Nu är vi på gång på allvar tänkte jag och Joakim var numer om möjligt än fokuserad…

-Nu, herr Hasselblad, styr vi kosan mot Nairobi!

– Nairobi? frågade jag fundersamt.

– Japp, Sverige har ingen ambassad i Somalia, i stället finns en särskild Somaliasektion vid den svenska ambassaden i Nairobi. Dessa förbannade Somaliekontor som aporna kan hämta pengar på i Sverige är illa nog, MEN! Det är dessa förrädare som ser till att denna jävla ohyra anländer skock efter skock efter skock till Sverige!! Nu, Roland, skall vi göra de svenska skattebetalarna den största tjänst någon någonsin har gjort dem! MOT NAIROBI…

Fortsätting följer….

Roland Hasselblad / Hänt i Sverige

2 thoughts on “På negerjakt i Somalia med Joakim Modig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s