Erik Ribsskog kommer ut som militant islamist efter att ha återvänt till Norge

Erik Ribsskog, med sitt vanliga mordiska ansiktsuttryck

Erik Ribsskog, med sitt vanliga mordiska ansiktsuttryck

För en dryg vecka sedan varnade den norska PST-chefen Benedicte Bjørnland för att det håller på att ske en radikalisering av muslimer i Norge. I dag fick fick vi veta att Erik Ribsskog, som har för vana att yttra hotelser mot omvärlden ifrån sin blogg, rätt hastigt konverterat till islam och svurit västvärlden och då särskilt Norge ”evig jihad”. Han lovar att han ska tillfoga det norska samhället större skada än till och med Anders Breivik.

Ni som följt Erik Ribsskog vet att han helt utan förvarning flyttade tillbaka till Norge för två veckor sedan, efter att ha bott i England i över tio år. Han våldgästade det brittiska samhället och gjorde tillvaron till ett helvete för åtskilliga myndighetspersoner genom hans återkommande terrorkommunikéer. När de började åtala honom för dessa kommunikéer tycktes han dock vilja fly sin kos, och bosatte sig därför i Norge istället. Där fick han lägenhet av Norges nya sammanslagna välfärdsmyndighet Nav, och försörjs nu av de norska skattebetalarna.

Det känns nästan som en evighet sedan som han frekventerade det homosexuella nattlivet i Liverpool, något han säkerligen inte kommer göra igen som övertygad islamist. Vi frågar oss om denna konvertering möjligen kan ha haft sitt ursprung i när han blev tvångsomhändertagen av den brittiska psykvården och började skriva blogginlägg från sjukhuset, för det är utan tvekan en onormal utveckling han genomgått. Just varför han blivit islamist har han inte redogjort för, men det vi vet är att han börjat göra mycket hotfulla uttalanden om vad som ska hända det norska samhället om inte staten snabbt inför sharialagar. För att citera ett av hans senaste inlägg:

”Oslo og hele det norske samfunnet vil brenne ned til bakken hvis du ikke raskt gjøre sharialover og erklære meg et par profeten Mohammed. Fordi jeg er hans retur her på jorden! Dette bør ikke tolkes som at jeg har sluttet nedstammet fra Odin og Faro Khepepatsu, fordi jeg gjør uansett! Stol på at jeg har mange bomber klar for deg hvis du bryter!”

Som synes framför han rena terroristhot mot det stackars norska samhället, som nog måste undra vad ont det gjort för att behöva drabbas av detta. Som vi vet från hans tidigare dåd är Ribsskogs hot att ta på allvar, för det står helt uppenbart att han är fullt beredd att döda människor. Ni kanske minns denna bild när han hotade människor med en yxa ifrån en tidigare bostad i England:

Erik Ribsskog med yxa

Nu har han dock hotat med något långt värre än en simpel yxa – nämligen bomber och andra sprängmedel. PST ska enligt våra källor ta hans hot på fullt allvar, och de anser hans hot bekräftar de uppgifter myndigheten gick ut med för en vecka sedan – nämligen att det sker en radikalisering av muslimer i Norge, och att dessa om det vill sig illa skulle kunna hota samhällets fortlevnad.

Vi får hoppas det inte går så illa dock.

Men men.

Vi får se.

One thought on “Erik Ribsskog kommer ut som militant islamist efter att ha återvänt till Norge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s