Dagens fråga: Är en neger mer värd än en platt-TV?

Ovan: Platt-TV Nedan: Typisk neger

Ovan: Platt-TV
Nedan: Typisk neger

I dagens Hänt i Sverige tänkte vi avhandla ett spörsmål som vi vet många av er där ute sysselsätter er med: Är en neger mer värd än en platt-TV, eller är den inte det? Vi är tacksamma för era perspektiv i frågan och ser gärna att ni berättar hur ni ser på saken.

Vi kanske skulle börja med att definiera de två objekt som ska jämföras, ifall någon är obekant med endera av dem.

Platt-TV:

De TV-skärmar som säljs i dag är nästan uteslutande platt-TV, och så har det varit i åtminstone ett årtionde. Före detta var den gamla ”tjock-TV:n” standard, en apparat som tog upp mycket plats och inte var helt tillförlitlig – men teknologin har gått framåt, varför nästan alla av oss har en platt-TV i dag. Det är en mycket kär pryl man kan använda inte bara för att se på TV, utan även som datorskärm. För att kunna se datorbild på en gammal tjock-TV fick man ofta gå omvägar över Scart och liknande, men sådana bristfälliga lösningar krävs inte för våra kära platta apparater.

Neger:

Negrerna betraktas vanligtvis som en rasgrupp inom släktet homo sapiens. Vissa går så långt som att hävda att de bör betraktas som varandes av annan art än människan, men ingen kan förneka att de tillhör de mer intelligenta av primaterna – en kategori där även simpla lemurer ingår. Negrerna har traditionellt haft sin boning enbart i Afrika, men började förflytta sig till Nordamerika under 1500-talet, samt även till Europa under senare halvan av 90-talet. I dag har vi hundratusentals negrer i Sverige, varav somalierna utgör den mest talrika folkgruppen – om nu simpla negrer kan betecknas som ”folkgrupp” och inte endast som stammar. De tenderar att klumpa ihop sig i ghetton i storstäder som Malmö, där de fördriver tiden främst med att skicka in bidragsansökningar och röka khat.

I dagens Sverige är man tämligen dogmatisk i denna fråga från statligt håll; man hävdar att negern, trots alla dess brister, är mer värd än döda ting som en platt-TV. Men frågan är om man verkligen kan besvara den frågan så kategoriskt? Vilken rätt har staten att definiera en värdegrund där negern anses likställd med oss civiliserade människor, medan våra kära platt-TV-skärmar inte anses vara värda mer än deras prislapp? Om man lägger ner fem papp på en platt-TV får man tusentals timmar underhållning. Vad för nytta får man ut av en neger? Den är ju helt arbetsovillig, för bövelen! Det enda sättet man kan få ut någon arbetsprestation ur den är genom att ha en kedja runt dess hals, men detta är olagligt!

Vi vill höra vad ni läsare har att säga om denna fråga.

3 thoughts on “Dagens fråga: Är en neger mer värd än en platt-TV?

  1. Vår LED-TV kostade 12.000:-, Det är väl på ett ungefär vad en somalier, eller liknande kreatur kostar samhället per månad i bidrag… Så, för att förtydliga 12.000 för en fin TV som man har glädje av i många år, eller 12.000:- för att föda en oduglig somalier i en månad!? Detta måste matematiskt sett innebära att TV:n är mångfalt mer värd än negern? Eller!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s