Manshataren och vänsterextremisten Maria Sveland sommarpratade på P1

Maria Sveland, ökänd manshatare

Maria Sveland, ökänd manshatare

I ett normalt samhälle skulle naturligtvis en sådan idiot som Maria Sveland aldrig få ta sig ton. Men i dag fick hon tillfälle att vara värd för Sommar i P1, ett tillfälle hon använde för att spy galla över allt och alla.

Det finns få människor som är så inbitna hatarpersonligheter som Sveland ovan. Men i dag kan hon helt enkelt ha tagit priset i sitt raljerande när hon sa att hon ”ville klippa av Jimmie Åkessons ollon med en sax”, samt att ”alla svenska rasister borde få sig ett bra stycke negerk*k upp i sina r*var”. Detta är förfärligt språkbruk, naturligtvis, men förvänta er inte att en sån som Sveland ska visa anständigheten någon respekt.

När vi lyssnade på programmet tyckte vi att hon påminde rätt mycket om en viss Sebbe Staxx. Och se på fan, hon tog till och med och spelade hans låtar. ”Jag ska cutta dig” är tydligen hennes favoritlåt, och hon lät oss faktiskt höra när hon sjöng med under programmet. Vidare var hon överlycklig när hon hade fått höra att Sebbe Staxx och Harry Homo ska gifta sig under Stockholm Pride om en vecka, och lyckönskade bögparet. Hon lovade att hon skulle vara med när de vigs av Gardell.

Något annat manshatar-Sveland ondgjorde sig över var att svenska män faktiskt står upp mot islams växande inflytande i Sverige och att de ser religionen som kvinnofientlig. Naturligtvis är inte Sveland någon äkta kvinnokämpe, utan drivs bara av hatet mot Sverige och svenska män. Därför brydde hon sig inte det minsta om religionens kvinnofientlighet, utan fördömde endast dessa svenska män som ”rasister”, ännu en i den långa raden av anklagelser hon har emot oss.

Man frågar lätt sig om det finns någon röd tråd i Svelands islamvurmande, hennes feminism, hennes HBT-aktivism och hennes vilja att se svenska män ”analkn*llade” av negrer, men det är mycket möjligt att någon röd tråd inte existerar överhuvudtaget i hennes skalle. Det kallas kognitiv dissonans med ett finare ord och definieras som att ”ha flera motsägelsefulla idéer samtidigt”, vilket förklarar varför hon hatar svenska män när de står upp för kvinnor.

Vidare gick Sveland in på personlig hygien och hävdade att det bidrar till patriarkatets makt om kvinnor rakar armhålorna, varför hon uppmanade kvinnor att vägra göra det. Som förebild tog Sveland upp sin före detta flickvän Pia Krullhår:

Pia Krullhår

Pia Krullhår

Sveland anser att håriga armhålor på kvinnor är ”sexigt”, och att ”desto mer krull, desto bättre”. Hon uppmanade kvinnor med ”fina krull” att gärna gå runt i kortärmade tröjor och sträcka armarna upp mot himlen för att visa dessa armhålor, något hon ansåg ”på egen hand skulle kunna störta patriarkatet”. På Hänt i Sverige betvivlar vi att det skulle göra det även om Sverige hade haft något sådant, vilket det inte har. Och de kvinnor som lät detta hår växa skulle snart nog få se sig tämligen ensamma, då det är fult som fan.

Som avslutning kom Sveland ut som satanist och uttalade denna bön till sin gud Satan:

”Kära Satan i helvetet. Jag vill se f*ttsverige brinna, och det nu. Jag nöjer mig inte förrän landet helt brunnit ned till grunden. Men när det gör det, glöm inte vems förtjänst det var! Jag vill ta plats bredvid dig på din tron och se alla dessa kristna kräla i stoftet. Länge leve Satan!”

12 thoughts on “Manshataren och vänsterextremisten Maria Sveland sommarpratade på P1

 1. att läsa sånt här får mig att tappa den lilla tro på mänskligheten jag har. maria sveland är fantastisk och har inte gjort dig något alls. SNÄLLA lägg din energi på något gott istället för att trycka ner allt och alla. den som skulle tjäna på det är du själv. snälla sluta hata.

 2. Nej självklart behöver du inte byta åsikt bara för att jag inte tycker som du! Men jag tycker däremot att du kunde ägna dina dagar åt att debattera konstruktivt för det du står för, istället för rena personliga påhopp (eller rentav någon välgörande verksamhet istället för att spy anonym galla på nätet?). Debatt är något som samhället berikas av, rent hat och förtal är det inte. Lite helt vanlig medmänsklighet är det jag ber om. Ursäkta att jag glömde versalerna, det är sådant som lätt glöms bort när man blir upprörd. Mvh, Amanda.

  • Hej Veo,

   Ja, jag håller med dig. Det verkar som om någon har missat att Sveland kan ha varit ironisk och sakrastisk.

 3. Om det är detta ni kallar humor är jag glad att jag inte förstår mig på den. Hoppas för er skull att ni någon gång i livet faktiskt vågar lära känna en kvinna. Tack & hej.

 4. Detta var det mest onyanserade som framförts på länge. Håller helt med om att M. Sveland borde gå en kurs i hur man når fram till människor på ett bra sätt med belägg om saker som är mer intressanta än hennes personliga åsikter och allmänna tyckande. Att man står för sina åsikter det är bra men inte att man tar det för allmänna vedertagna uppfattningar och gör det till något stort.

  Skicka den här vilsna människan på en kurs i uppskattning och kärlek. Vi har inte kommit till jorden för att hata varandra och dyrka Satan. Tvärtom . Om hon inte hade sådana uppenbara bekräftelsebehov och helt snedvridna åsikter i sin egen privata bitterhet skulle hon inte gå ut på detta sättet.
  Det Maria Sveland behöver är kärlek och omsorg och att få bekräftelse för den hon var ämnad att vara: Ingenting annat!

  Sorgligt att läsa om denna vilsna människa. Måtte hon hitta rätt i livet!
  Hon behöver ju hjälp och vägledning.

  Carina

  • Håller med Anna, med det tillägget att även artikelförfattarna borde gå en kurs i hur man når fram till människor på et bra sätt. Vilsenheten och bitterheten har brett ut sig bortom programmet och in i artikeln.

   Kärlek, omsorg och bekräftelse – alla behöver det !

 5. Jag läser gärna kritiska inlägg om vad någon har uttalat sig om eller andras åsikter, men denna artikel verkar lika hatfylld som den påstår sig att Sveland är. Det jag saknar mest är att förstå vad artikelförfattarna står för.

  ”Artikeln” om Sveland är förvirrande och motsägelsefull,
  Artikelförfattaren verkar anse att Sveland är en typ av hatare, men kommer själv med hatfyllt uttryck som ”idiot”, ger intryck av att anse att ett normalt samhälle inte inbegriper konstruktiv kritik, kritiserar Sveland för dåligt språkbruk men drar sig inte för att använda det själva och till och med sätta dem på pränt, att vara respektlös mot anständigheten, använder eget dåligt språkbruk, hänvisar till namn på personer/artister som tydligen har agerat lagligt på en festival och skrivit en sång i hip hop stil (Hip hop världen är ju inte direkt känt för sin ordval av människokärlek och tolerans, så varför reagera så kraftfullt ?), men samtidigt utbrister i skvader av raljerande nedlåtande ton om personer som inte är heterosexuella, anser att islam är kvinnofientligt, inte är rakade etc.

  Hela artikelförlorar sin trovärdighet med att:
  Artikelförfattarna är emot hatfyllda personer – varför uttrycker Ni Er så hatfyllt själva ?
  Varför uttrycker artikelförfattarna ett sådant hat mot någon som inte har något speciellt mot hår i armhålan ? Varför anger Ni Svelands ”väninna” med ett öknamn som jag förstår är en tarvlig omskrivning av en egenhet som delas med ALLA vuxna människor ? och postar en bild av en kvinna i hjälm? Vad har fotot för konstruktivt bidrag till era åsikter om Svelands åsikter ?
  Varför tar artikelförfattarna över huvud taget upp detta ?
  Artikelförfattarna ondgör sig över ”manshatet” men ger samtidigt intryck av ett hat mot människor som inte följer någon outtalad mall som tydligen råder i ett normalt samhälle men som inte presenteras.
  Artikelförfattarna ondgör sig över ett påstått uttalande av religiös karaktär, även här utan att lyfta fram sammanhanget från radioprogrammet. Sverige har religionsfrihet och satanism är inte förbjudet per se, det är eventuella handlingar som kommer utav satanism och som skulle kunna omsättas i praktiska handlingar som är olagliga, men betänk historien, i så fall skulle ingen religion vara tillåten. Är det så att artikelförfattarna anser att i ett normalt samhälle har man ingen religionsfrihet ?
  Artikelförfattarna är upprörda att Sveland anses ”spy galla”, samtidigt som De själva verkar spyr galla ?
  Varför anger inte artikelförfattarna sina namn i artikel och kontaktuppgifter, då de kräver att de som kommenterar lämnar ut sina uppgifter ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s