Alla anställda på Stockholms kommun tvingas gå HBT-kurs inför Stockholm Pride

RFSL:s certifieringsteam står redo

RFSL:s certifieringsteam står redo

Det är mycket vanligt att offentliganställda – och ibland även privatanställda – tvingas genom HBT-certifiering i dagens Sverige. Men de anställda på Stockholms kommun hade aldrig väntat sig att de skulle tvingas genomgå denna sommarcertifiering med så kort varsel som en vecka.

Hänt i Sverige kontaktades i dag av en förtvivlad bibliotekarie vid Adolf Fredriks i Stockholm som hade tänkt åka på semester nästa vecka med sin familj. Men de planerna har grusats nu, då han fått veta att han inte besitter den HBT-kompetens som krävs för att få behålla sitt arbete. Stockholm Pride äger rum under slutet av månaden, och alla kommunanställda som inte har klarat certifieringen innan festivalen börjar kommer sedermera avskedas ovillkorligen. Av den anledningen har han blivit beordrad att gå kurs under sin tilltänkta semestervecka. Bibliotekarien skickade även med kursprogrammet, där detta ingår:

  • HBT i massmedia av Alexander Bard. Deltagare på denna kurs får lära sig hur HBT-människor vill framställas i alla sorters media – såväl i tryckt form som i radio och TV. Detta gäller både om man kan tänkas skildra HBT-människor som reporter, eller om man vid något tillfälle kommer behöva kommentera något en HBT-person har gjort.
  • HBT i kulturlivet av Jonas Gardell. HBT-människor ges inte tillräckligt mycket utrymme i svenskt kulturliv, varför all litteratur som produceras måste granskas så att den har med en eller flera HBT-personer, och det är ett krav att de skildras i positiv dager. Annars kan det bli aktuellt med censur.
  • HBT på dagis med Åsa Linderborg. HBT-frågorna lyfts inte upp tillräckligt på förskoleområdet, varför barn kan känna sig tvingade att ikläda förlegade könsroller. Detta måste ändras!

Med anledning av detta tog Hänt i Sverige och kontaktade RFSL, och fick till stånd en intervju med en av deras representanter, Stefan Adolfsson.

Stefan Adolfsson, ordförande för RFSL Stockholm

Stefan Adolfsson, ordförande för RFSL Stockholm

– Du, Stefan. Är det inte lite väl hårt mot sådana som denna bibliotekarie att tvinga honom att ställa in semestern bara för att han ska genomgå HBT-certifiering?

– Nej, det är det inte! Homosar har inga rättigheter ens i tvåtusentalets Sverige! Om vi någonsin ska få några så måste vi tvinga på heterosarna denna certifiering! Det är underbart att vi fick igenom vårt krav på avsked av alla som vägrar!

– Men finns det inte en risk att ni stöter på motstånd, att det ger upphov till en ”backlash”, när ni är så framfusiga?

– Åh, jag älskar sånt! Jag har en särskild S/M-kammare för personer som gör motstånd! Jag bryter dem lätt!

– Var vänlig att håll en anständig ton, även barn läser vår tidning.

– Men ursäkta mig!

– Vi tänkte fråga dig om något annat också. Det där Stockholm Pride ni håller om drygt två veckor. Kommer det vara samma gamla vanliga evenemang, eller kan man vänta sig något nytt detta år?

– Vad passande att du frågar! Jag har just fått reda på att Sebbe Staxx och Harry Homo ska gifta sig där! Gardell kommer personligen viga det lyckliga paret!

Sebbe Staxx och Harry Homo

Sebbe Staxx och Harry Homo

– Men usch, det låter ju hur äckligt som helst. Jag tror vi hört nog för i dag, tack för intervjun.

2 thoughts on “Alla anställda på Stockholms kommun tvingas gå HBT-kurs inför Stockholm Pride

  1. Ping: Manshataren och vänsterextremisten Maria Sveland sommarpratade på P1 | Hänt i Sverige

  2. Haha, ja hur kul som helst och ännu roligare blir det när man tänker att de enda om använder uniformer och halvmilitära accessoarer i Sverige är nazister och SM-sodomiter! Haha lite självmotsägande eller hur?

    Hitler gick väl alltid runt i sin bajsbruna uniform och hur många patrioter idag har inte ränt runt i sina riktigt bögiga militära uniformer från andra världskriget.

    Två sidor av samma mynt alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s