Nelson Mandela har avlidit – så här minns vi honom

Nelson Mandela - död vid 94 års ålder

Nelson Mandela – död vid 94 års ålder

För några dagar sedan var den 94-årige marxistiske terroristen Nelson Mandela i nyheterna eftersom han var döende. Han tycktes initialt återhämta sig, men nu under eftermiddagen drabbades han plötsligt av hjärtstillestånd och dog mycket snabbt, trots alla försök att återuppliva honom.

Läkarna på plats i Pretoria har inte haft några svårigheter att bestämma sig för vad det var som tog kål på mannen. Något som inte är bekant för den vida allmänheten är nämligen att Mandela var en notorisk kedjerökare, som ofta hade för vana att inte bara röka en cigarett, utan ibland så många som ett halvt dussin samtidigt.

Mandela började röka redan i tonåren

Mandela började röka redan i tonåren


Mandela röker cigarett i fängelse på Robben Island

Mandela röker cigarett i fängelse på Robben Island


Mandelas rökande tilltog när han blev Sydafrikas diktator

Mandelas rökande tilltog när han blev Sydafrikas diktator

Det är naturligtvis skamligt att förhärliga en kedjerökande terrorist som Nelson Mandela så som västerländsk media tyvärr har gjort. Redan under tonåren var han storrökare, och hade för vana att stjäla cigaretter från vita människor. I hemlighet såg han upp till dem och ville bli en av dem, efterbliven barbar som han var, och trodde han kunde bli det genom att stjäla deras tobak.

Som bekant ledde Mandelas rasistiska terroristaktiviteter till slut att han dömdes till ett långt fängelsestraff, ett han främst avtjänade på Robben Island. Trots de nedriga, skamfulla dåd han hade gjort sig skyldig till behandlade dock de vita myndigheterna i Sydafrika honom med silkesvantar. Han gavs rätt att röka cigaretter när han ville i sin cell, och fängelset stod även för kostnaden av dessa cigaretter. Hans rökande resulterade dock i en dålig arbetsmiljö för personalen och medfångarna. Fångvaktarna på Robben Island berättar om hur man ofta fick utrymma lokalerna på grund av det konstanta bolmandet från Mandelas rum, och minst en människa ska ha avlidit i lungcancer som följd av passiv rökning.

Än värre blev det när negerbefolkningen slutligen besegrade civilisationen där nere i början av 90-talet och gjorde Mandela till diktator. Han gottade sig verkligen i sin upphöjda ställning och den förnedring han nu kunde utsätta den vita mannen för. Han rökte mer än någonsin förr, och visade även små barn hur man rökte, något de tog efter med förtjusning.

Under Mandelas ledarskap började man också så frön till Sydafrikas undergång. Han införde rasistisk politik gentemot den vita befolkningen och började driva ut dem ur landet. Det vita människor hade byggt upp under ett sekel skulle han inte låta ta mer än en bråkdel av denna tid att förstöra, och resultatet ser vi nu i morden på vita farmare, på platsen som världsetta man nått inom vålds- och sexbrottslighet, samt den höga arbetslösheten och dåliga ekonomiska utvecklingen.

Mandela har även normaliserat rasistiskt våld mot vita människor, och i dag sjunger ”människor” där nere dagligen sånger om hur de ska döda den vite mannen och ta hans egendom. Naturligtvis blev han folkhjälte i Sovjetunionen, ett samhälle han hade mycket intima kontakter med.

Mandela på sovjetiskt frimärke från 1988

Mandela på sovjetiskt frimärke från 1988

På Hänt i Sverige kan vi bara säga en sak om Mandelas död: Äntligen!

För att avsluta tänkte vi dock lämna våra läsare med denna omröstning:

21 thoughts on “Nelson Mandela har avlidit – så här minns vi honom

 1. Ping: Slagsmål bland Mandelas barnbarn om arvet ledde till flera dråp | Hänt i Sverige

 2. HUR KAN NI SÄGA ATT MANDELA VAR RASIST? HAN VAR EN AV VÄRLDENS MEST RESPEKTERADE PERSONER OCH NI FÅR DET O LÅTA SOM OM HAN INTE HAR UTRÄTTAT NÅGONTING.

  • Om vår artikel fick det att framstå som att han inte åstadkommit något så är det beklagligt. Mandela är tyvärr skyldig till att ha förvandlat Sydafrika från kontinentens pärla till ett enda stort ghetto.

 3. Ojojoj. Du som skrivit den här artikeln måste må väldigt dåligt. Har du varit utanför din födelsestad någon gång? Vet du vart Afrika ligger? Klarade du grundskolan? Ingenting av det du skriver har med verkligheten att göra, utan tycks enbart handla om det hat du känner gentemot dig själv och möjligtvis din uppväxt. Mandella var en stor man. Du kanske till och med skulle läsa lite om honom för att få inspiration att ändra ditt eget liv så att det blir lite ljusare. Själv har du förmodligen aldrig provat en cigarett. Inte heller druckit någon öl. Då kunde du ju skada en hel befolkning enligt din teori som gör Mandella till terrorist för att han rökte. När man kränker andra kommer det tillbaka till en själv, så prova att behandla andra som du vill bli behandlad själv. Släktforska också så att du får reda på vart du kommer ifrån och träna på att acceptera ditt eget ursprung. Du vet, vi är alla ett! Lycka till!

  • Åh nej, blev batikhäxan upprörd? Vi som bara gjorde vår vanliga nyhetsrapportering om denne rasistiske terrorist. Lite komiskt också att du stavar hans namn fel – det är endast ett L i Mandela. Jag råder dig att läsa på mer om Mandela om du har den rosiga bild av honom du har – faktum var att han dömdes i laga domstol för terroristbrott när han mer eller mindre försökte inleda ett anfallskrig mot Sydafrika.

 4. Mandela blev rlstat av folket och han hjälpte landet alla tyckde om hnm fkn rasist har du it lärt det i skolan elr

 5. ”Rökningen tog kål på honom”. Ha ha, gubben är ju 94 år och har enligt artikeln kedjerökt i ca 80 år. Hur många ickerökare uppnår en så hög ålder? Dessutom har Ni helt fel. Gubben är ju inte död än. Varifrån får Ni Era fakta?

 6. HAHAHA, vilken jävla skitsida detta är. En rasistisk/nazistisk propaganda-skitsida när den är som allra värst. Faktiskt bland det jävligaste jag läst. Avpixlat och fria tider framstår ju som två vänliga sidor helt plötsligt..Skribenten av denna sida har definitivt inte gått klart lågstadiet och bor säkert hemma hos sin mamma som fortfarande tvättar dennes kläder. Denna artikel innehåller så mycket faktafel, lögner, förtal, propaganda att Guinness rekordbok förmodligen kommer höra av sig inom en snar framtid. Mandela är (Han lever än) ingen terrorist eller rasist och vad gäller hans rökning, VEM FAN BRYR SIG?? Hur många vita ariska svenska snuskgubbar röker inte varenda eviga dag tror du? Gubben är nästan 100 år, så rökning borde vara bra då eller? Denna sida SKA BLI POLISANMÄLD för hets mot folkgrupp samt förtal.

 7. Jag tänker inte kalla dig rasist. Jag tänker kalla dig en lögnare, men vi vet mycket väl att du är både lögnare och det andra som jag inte
  tänker kalla dig.
  Förövrigt så är du säkert en person som har fått skit från en eller flera personer som du ser som barbarer därav tror du att alla är precis likadana. Idiotisk slutsats, men jag klandrar dig inte. Hur fan skulle du veta bättre? Det är inte direkt så att du är öppensinnad . Du har bara ett enda perspektiv.
  Men jag vet bättre och det är klart, jag är ju fan från Ryssland, Tyskland, Sverige och Afghanistan.
  Blir bara sjukt ledsen över att antalet personer med rasistiska åsikter ökar. Sjukt synd att folk är själviska och har ett stängt sinne vilket både hindrar dom från att älska och lära sig nya saker.
  Ps. Om jag har några stavfel så skit i dom, det finns viktigare problem än mina stavfel (om jag har några). Ett av problemen är dina v åsikter som är emot alla människors lika värde och rättigheter.

 8. Ping: Hänt i Sverige år 2013 – de tio största händelserna | Hänt i Sverige

 9. Ping: Skandalomsusade Google hyllar terroristen Nelson Mandela på hans födelsedag! | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s