Övernitisk polis omhändertog huskatt rakt ur händerna på litet barn

Jessica Ölvestad, ökänd polischef

Jessica Ölvestad, ökänd polischef

Jessica Ölvestad, chef för polisens rättsenhet i Värmland, har länge varit känd för ett hårdhänt utövande av sin myndighetsmakt. Men hon kan helt enkelt ha gått för långt nu när hon slitit en huskatt ur händerna på dess ägare, en fyraårig flicka.

smulan

Annas katt Smulan

Det hela började vid 11-tiden, när lilla Anna Oredsson lekte med sitt husdjur Smulan. Anna går vanligtvis på dagis om dagarna, men eftersom familjen skulle åka bort på semester under eftermiddagen var Anna hemma istället. Hon hade det riktigt trevligt med Smulan, hon lät katten jaga inbillade råttor, hon lekte tafatt, och så vidare. Men allt är dessvärre inte en idyll för familjen Oredsson. De lider nämligen av dåligt grannskap i form av en viss Irma Psykfall, legitimerad djurrättsfanatiker, som intalade sig själv att det var djurplågeri när Anna jagade Smulan.

Irma Psykfall under en av sina mer normala dagar

Irma Psykfall under en av sina mer normala dagar

Så Irma ringde sin bästa vän, polischef Jessica Ölvestad, och berättade att djur vanvårdades på bostadsrätten bredvid henne. Ölvestad har lång erfarenhet av att omhänderta djur, något hon gör mycket välvilligt. T.ex. omhändertog hon 2005 300 nötkreatur från en man som alldeles nyligen köpt dem och både sålde dem vidare samt tog en miljon i betalt för omhändertagandet. Och några år senare var hon igång igen mot ett annat jordbruk och tog all boskap, sålde den och gav ägaren dryga böter. Nu under fredagen den 28:e juni 2013 ryckte hon ut till familjen Oredsson och slet Smulan ur händerna på Anna samt informerade henne att hon var misstänkt för brott mot Djurskyddslagen. Genast började Anna störtgråta, och familjen tvingades avboka semestern för att trösta henne.

Anna Oredsson efter att Ölvestad slagit till

Anna Oredsson efter att Ölvestad slagit till

En dryg timme senare ringde Ölvestad hem till familjen Oredsson och berättade att polisen sålt Smulan för 500 kr, men att familjen skulle behöva pynta drygt 1500 kr till på grund av det, som hon uttryckte det, ”påtvingade omhändertagandet”.

Det bör dock tilläggas att detta inte är den första gången Ölvestad slår till mot barn. Under hösten 2008 tog hon sitt Gestapo och besökte Stjerneskolan i Torsby, där hon beslagtog de tonåriga skidskyttarnas alla gevär och anmälde dem för brott mot Vapenlagen. Skolungdomarna meddelades att deras licenser antagligen skulle dras in och att de riskerade åtal. Hon slog även till mot stadens skidskytteförening och beslagtog vapen även där.

Att döma av Hänt i Sveriges efterforskningar är Jessica Ölvestad vid 40 års ålder ogift utan barn och bor ensam i en lägenhet i Karlstad. Något säger oss att hennes relationsstatus aldrig kommer att ändras.

3 thoughts on “Övernitisk polis omhändertog huskatt rakt ur händerna på litet barn

  1. Ping: Joakim Modig: Kvinnor är biologiskt underlägsna | Hänt i Sverige

  2. Jessica ölvestad kritiserades av J O okt- 16 för att i 6 mån. ha struntat i att svara på ansökan om utfående av offentliga handlingar polisen hade ingen förklaring till fiaskot
    efterfrågade handlingar ska besvaras samma dag som frågan inkommer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s