Tilltänkt skolmassaker i Östersund – Hänt i Sverige har gärningsmannen

Måns Nordling hotade med skolmassaker

Måns Nordling hotade med skolmassaker

Vid 11-tiden i dag greps en 17-årig student vid Jämtlands Gymnasium i Östersund efter att han uppladdat en video på Facebook där han hotat mörda ett stort antal elever och lärare. Anledningen sägs vara att de enligt honom alla är en bunt rasister. Även om videon inte släppts till annan media har Hänt i Sverige fått se den, och vi är helt förfärade över dess innehåll.

Måns Nordling har sedan 2009 varit medlem av Ung Vänster i Östersund, och även varit en mycket uttalad antirasist. Praktiskt taget varenda person på detta gymnasium har vid något tillfälle anklagats för att vara rasist av denna paranoida individ. Han har också haft en besynnerlig besatthet vid att inte läsa något annat än Tidskriften Expo. ”Allt som inte är granskat av Expo kan vara infiltrerat av högerspöken” är ett motto han ofta upprepat. Dessutom har han satt upp lappar om ”Denna månads värsta rasist på Jämtlands Gymnasium” en gång om månaden, där han gjorde porträtt av en extra hemsk ”nazist” som fått honom att se rött.

Fram tills denna vecka kan allt detta ha tett sig relativt oskyldigt, men efter att Benjamin Westerberg brände ned Filbornaskolan i lördags blev Nordling inspirerad att ta sin antirasism till en ny nivå. Även han skulle göra sin röst hörd genom våldsam aktion. Klockan klämtade dock – skolavslutningen kom snart, och han hade inte mycket tid. Så även om han skulle velat ha haft vapen att använda för detta fick han nöja sig med ett hot på Facebook. I detta hot sa han att han skulle döda allt och alla i rasistväg. Han räknade upp varenda medlem i sin klass samt även alla lärare han hade. Men mest förvånande av allt var att han hade en kärleksdikt till Alexander Bengtsson, som han förälskat sig i djupt. Den löd så här:

Alex Bengtsson från Expo

Alex Bengtsson från Expo

Alex, min hjälte!
Jag skulle ge dig min mjälte!
Det är som en saga!
Du lyser upp alla mina dagar!
Du har visat att alla kan lyckas!
Även om så inte kunde tyckas!
När man är en kille med Downs!

Vi på Hänt i Sverige vill bestämt uppmana Måns att släppa poetdrömmarna. Samt också att inte låta Expo influera honom till fler våldsdåd som dessa. Vi tackar också polisen för att ha stoppat detta vansinnesdåd från vänstern i tid.

Aftonbladet SR ÖP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s