Bengt Westerbergs son anhållen för mordbrand

Benjamin Westerberg

Benjamin Westerberg

Westerbergs son Benjamin, från hans sjätte äktenskap i livet, står nu anhållen för mordbrand efter att ha försökt bränna ned Filbornaskolan han går på. Detta ska vara en protest mot att de inte har en tillräckligt tydlig mångfaldsplan för HBT-personer, vilket varit det enda Benjamin talat om under hela det gångna läsåret.

Få kan ha undgått att lägga märke till vilken vedervärdig människa Bengt Westerberg är. Han har skott sig på samhället, tillskansat sig höga arvoden som ordförande för Röda Korset och diverse andra välgörenhetsorganisationer, och han har varit en av dem som betytt mest för att Sverige blivit översköljt av invandrare från tredje världen. Naturligtvis ska man inte låta hans dåliga rykte gå ut över anhöriga, men det tycks dessvärre som om denna Benjamin nu följer i hans fotspår.

Precis som för alla andra skolor i dagens Sverige gäller en mycket hårt dragen HBT-lagstiftning som ämnar till att säkerställa denna grupp människor de privilegier de har lagstadgad rätt till. Men under början av Benjamins tredje år på gymnasiet började han känna en tomhet i livet. Han kände att han behövde hitta en fråga han själv kunde driva, så han kunde utmärka sig själv som så kallad ”människorättskämpe” och på så vis skaffa sig en identitet. Så han lusläste de föreskrifter skolan hade för HBT-befolkningen och insåg att en särskilt utmärkt mångfaldsplan saknades. Visserligen gavs HBT-människorna rätt att gå omkring i läderbrynja på skolområdet samt att ha homosexuella pornografiska bilder utanpå sina skåp, förmåner som gjort denna grupp mycket belåten. Men den särskilda plan för integrering som Riksdagen hade föreskrivit saknades, vilket Benjamin framställde som ren skandal. ”En skola utan klar mångfaldsplan för HBT-människor ska inte ha några skattemedel!” brukade han upprepa om och om igen, och snart nog började han skriva till skolnämnden för att begära att dessa utbetalningar upphörde tills skolan hade kunnat prestera nämnda plan.

Men Benjamins agitation föll på döva öron. Politikerna i skolnämnden såg inte varför det var så viktigt att leva upp till varenda liten lagstadgad föreskrift, och de homosexuella på skolan ville inte integreras ändå – de hade för vana att skrämma bort utomstående genom riktigt perverterat umgänge med varandra när dessa utomstående kom för nära. Så ingen lyssnade på Benjamin, helt enkelt. När han bara ignorerades blev han allt mer ilsken, för att nu under lördagen slutligen ta ut denna ilska på skolan. Han köpte in en stor mängd bensin som han fraktade till skolan. Sedan bröt han sig in och började hälla ut bensin lite varstans, för att sedan fjutta på och ställa sig en bit bort från byggnaden. När eldsvådan var ett faktum såg skolan ut såhär:

Filbornaskolan i lågor

Filbornaskolan i lågor

Den massiva branden ledde till en snabb utryckning från brandkår och polis, och när de såg Benjamin stå där hånleende insåg de att de hade sin gärningsman. Så han greps på fläcken och fördes till förhör. Han erkände sig skyldig till att ha startat branden, men förklarade att det var rätt att göra det eftersom skolan inte hade någon specifik mångfaldsplan för HBT-människor. Han förväntas stå åtalad inom två veckor, och vi på redaktionen kommer återkomma till fallet när det blir dags.

Uppgifter Hänt i Sverige tagit del av tyder också på att sonen även ha ska ha blivit bedragen av sin far Bengt. Sonen hade sparat varenda veckopeng under hela uppväxttiden, och när han närmade sig vuxenlivet hade han tänkt börja investera dessa pengar i aktier. Då fick han placeringsråd av Bengt, som tipsade honom att investera i ett företag kallat Nonsecur AB. Benjamin lade följaktligen ned allt sitt kapital i detta företag. Men en vecka senare gick företaget i konkurs, och aktierna tappade allt värde – så Benjamin var plötsligt pank. Det visade sig i själva verket vara ett skalbolag Bengt och hans kumpaner använt för sina egna skumraskaffärer, ett företag utan några egentliga tillgångar, men gott om skulder. Då Bengt och co hade bestämt sig för att pressa ut varenda litet öre de kunde ur företaget planlade de en sista aktieutdelning innan de lät det gå i konkurs. Men eftersom det saknade tillgångar var man tvungen att lura människor att investera, för att det skulle finnas pengar att ta av. Så när Benjamin frågade sin skrupelfria far om investeringsråd var lösningen given – där kom pengarna!

På tidningen tycker vi det är mycket tragiskt att det som hänt har hänt, och Benjamin Westerberg måste naturligtvis hållas ansvarig för det han gjort. Men samtidigt tycker vi att hans far Bengt bär en stor del av skulden genom sitt vedervärdiga beteende. Det finns få mer nesliga människor än Bengt Westerberg, och vi kan bara hoppas Gud kan hitta ett straff drakoniskt nog värdigt honom.

3 thoughts on “Bengt Westerbergs son anhållen för mordbrand

  1. Ping: Bengt Westerbergs son anhållen för mordbrand

  2. Ping: Tilltänkt skolmassaker i Östersund – Hänt i Sverige har gärningsmannen | Hänt i Sverige

  3. Ping: Hänt i Sverige behöver din hjälp att nå ut | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s