Gudrun Schyman blir performance-konstnär – kommer urinera på biografer

Gudrun Schyman blir performance-konstnär

Gudrun Schyman blir performance-konstnär

Som ni som läser Hänt i Sverige kanske vet så försökte Gudrun Schyman och hennes feministkollega Mona Sahlin starta bordell för en dryg månad sedan, vilket kan läsas om här. Det fungerade inte vidare bra, så därför har Schyman nu istället lanserat sig själv som performance-konstnär.

Gudrun Schyman har knappt hunnit hem från sitt senaste spektakel i Tyskland, måste vi då säga, innan hon redan är igång igen. Efter att den tilltänkta bordellen gick i konkurs i förtid började hon titta sig för efter andra sätt att försörja sig – och det dröjde inte länge innan hon fastnade för ”performance art”.

– Denna performance art är ett sätt att hitta nya uttrycksformer för feminismen, förklarar hon i intervju med Hänt i Sverige. Väljarna förstår ändå inte de argument vi feminister har att komma med, så detta är nog vad som behövs för att vi ska kunna nå ut till de mer obildade delarna av befolkningen. De som nu röstar högerut.

– Just vad kommer din performance-konst bestå i, Gudrun?

– Den kommer bestå i att jag utan förvarning dyker upp på lämplig biograf och sätter mig i grensle över en sittplats, för att sedan börja urinera.

– Så du kommer alltså upprepa det du gjorde på Grand 1996?

– Japp! Jag tänkte att jag skulle köra med något som redan är välbekant för väljarna, så jag lättast drar publik. Med mig kommer jag naturligtvis ha en kamera som dokumenterar allt. Även sittplatsgrannarnas reaktioner kommer bli en del av showen!

– Men hur ska du försörja dig på detta? Ingen kommer väl betala för att låta dig urinera alldeles bredvid dem?

– Där kommer Allmänna arvsfonden in. De har en särskild fond för performance art, och med mina kontakter i statsförvaltningen kommer det inte bli minsta problem för mig att få ut pengar ur denna fond.

– Ok, vi förstår att det kan vara opportunt för dig att ge dig in på offentligt urinerande för att få ut pengar ur denna fond. Vad vi bara inte förstår är hur detta kan ses som en politisk uttrycksform?

– Åh, ni dumma män! Ser du inte symboliken i det hela? Överallt omkring oss i samhället i dag har vi patriarkatet. Vi feminister protesterar mot det, vi skriver debattartiklar och vi bildar opinion. Men detta patriarkat står ändå kvar! Därför återstår bara en sak för oss att göra, och det är att pissa på patriarkatet! Bokstavligen talat!

– Men hur är biografer en del av patriarkatet?

– Alla filmer som visas på bio har alltid manliga hjältar. Kvinnor är alltid i nedtryckta roller. Nöjesindustrin är en av kanalerna genom vilka patriarkatet vidhåller sin makt. Pissar jag på en biografstol så pissar jag på patriarkatet!

– Ok, det du säger nu låter lika förståndigt som allt annat ni feminister häver ur er.

– Varför denna arroganta ton? Patriarkatets dagar är räknade, hör ni det?! Mitt offentliga urinerande på biografer kommer störta det snabbare än du kan säga genomblöta underkläder!

Vid det här laget började vi skynda oss ifrån denna rabiata feminist, så hon inte skulle få för sig att urinera även på oss. Vi uppmanar människor som besöker biografer den närmaste framtiden att hålla ett vakande öga efter Gudrun Schyman.

3 thoughts on “Gudrun Schyman blir performance-konstnär – kommer urinera på biografer

  1. Ping: Helle Klein anordnar stödgala för ärkeflatan Olga Goldman; Sebbe Stakset är kritisk | Hänt i Sverige

  2. Ping: Feminister kräver att attraktiva kvinnor bär burka | Hänt i Sverige

  3. Ping: Alkoholisten Gudrun Schyman intervjuas i TV 3 i kväll | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s