Zigenarproblemet i Storfors – Hänt i Sverige är på plats

Zigenarna trodde de ägde byn

Zigenarna trodde de ägde byn

I den värmländska byn Storfors har de sedan en tid tillbaka haft ett problem med en zigenarklan som förpestat livet för byborna. Dessa zigenare har tiggt på gatorna, de har stulit pengar ur människors fickor, de har rånat affärer och de har våldtagit boskap. I natt fick Storforsborna helt enkelt nog och jagade ut familjen ur byn, vars medlemmar fick söka skydd hos socialtjänsten. Hänt i Sverige har rest till platsen för att reda ut bakgrunden till händelserna.

När vi anländer till Storfors strax efter midnatt har folksamlingen nyss jagat ut familjen ur byn, och de facklor de tände för att bränna ned zigenarnas husvagnar brinner fortfarande.

Zigenarnas samhällsförstörelse hade lett till en uppretad stämning bland byborna

Zigenarnas samhällsförstörelse hade lett till en uppretad stämning bland byborna

Mannen längst fram, vars namn är Bosse, gick fram till vårt nyhetsteam och ville skaka vår reporters hand när han insåg att Hänt i Sverige var på plats. Han hade bestämt sig för att han skulle ge sin version av händelserna innan Aftonbladet gjorde detta till ännu en av deras ”hemska svenska rasister”-skrönor.

– Så vad har hänt här, frågar vi honom.

– Vi gjorde nyss byn zigenarfri! Dessa zigenare har varit en sån plåga för oss det dryga år de bott på platsen, och drivit flera lokala butiker i konkurs genom sitt tiggande och sina stölder.

– Polisanmälde ni det?

– Ja, men polisen bryr sig inte. De är rädda för att betraktas som ”politiskt inkorrekta” om de faktiskt utreder zigenares brottslighet. När polisen vägrade göra något så började jag dock dokumentera allt med kamera.

Nu visade Bosse oss en serie bilder han tagit av zigenarna under deras tid i byn och förklarade bakgrunden.

Här länsar zigenare med kjolar en affär

Här länsar zigenare med kjolar en affär

Nästan dagligen gick zigenarkvinnorna runt i affärer med stora kjolar och väskor, och plockade på sig så mycket de kunde. Man anmälde dem ofta till polisen, men zigenarna släpptes direkt och var igång igen nästa dag.

De zigenare som inte stjäl för brödfödan tigger istället

De zigenare som inte stjäl för brödfödan tigger istället

Vissa av zigenarna var antingen för unga eller för invalida för att framgångsrikt kunna stjäla. Därför satte de sig istället på gatorna och tiggde pengar av förbipasserande. De ropade efter människor som passerade och ljög om att de inte hade mat till barnen och dylikt, i hopp om att få dem att skänka en slant.

Zigenarna ansåg att de kunde betala tillbaka det de stal med dessa dansföreställningar

Zigenarna ansåg att de kunde betala tillbaka det de stal med dessa dansföreställningar

Zigenarna har en konstig rättsuppfattning. De ansåg att de hade rätt att stjäla av ortsbefolkningen eftersom att de bodde där, men att de i gengäld kunde ”välsigna sin omgivning”, som de uttryckte det, genom att dansa på allmän plats. Detta var inte vidare uppskattat, och människor tyckte inte alls att de gjorde rätt för sina stölder genom dessa uppvisningar.

Zigenarna ger inte sina barn riktiga kläder, enbart trasor

Zigenarna ger inte sina barn riktiga kläder, enbart trasor

Zigenarna tycktes få rätt bra med pengar genom sina stölder och sitt tiggande, men ändå vägrade de kosta på sina barn mycket i klädväg. Det blev mest bara trasor, och ortsborna kunde se hur pinsamt det var för barnen att behöva gå klädda i dessa.

Zigenarna föredrar att bo i husvagnar

Zigenarna föredrar att bo i husvagnar

Zigenare som de är så bodde de inte i riktiga bostäder. De föredrog istället sina husvagnar, som de kunde frakta till ny plats när de skämt ut sig för mycket i sin tidigare hemvist. De lämnade också efter sig ett mindre sopberg där de hade stått parkerade.

Integrationsminister Erik Ullenhag - ej på Storforsbornas sida

Integrationsminister Erik Ullenhag – ej på Storforsbornas sida

Var och en förstår naturligtvis att sådant som detta lätt leder till en upphetsad stämning, och man har empati för hur ortsborna fått lida. Integrationsminister Erik Ullenhag har dock deklarerat att han personligen ska se till att alla inblandade i kravallen åtalas, samt att de ska få lagens strängaste straff eftersom de jagat iväg hans favoritgunstlingar – de han kallar ”romerna”. Vi på Hänt i Sverige ska göra vårt bästa att stoppa honom. Vi ska ordna fram den bästa rättshjälp Sverige har att erbjuda åt dessa belägrade Storforsbor. Förhoppningsvis behöver inte en enda människa bli frihetsberövad trots Ullenhags tilltag.

2 thoughts on “Zigenarproblemet i Storfors – Hänt i Sverige är på plats

  1. Ping: Internationell media om Hänt i Sverige: Ett makalöst genombrott! | Hänt i Sverige

  2. Ping: Det nya Sverige – en mardröm | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s