Helle Klein går till attack mot ”homofober”

Helle Klein strax innan hon hällde ut avföringen

Helle Klein strax innan hon hällde ut avföringen

I ett makalöst upptåg hällde prästvigda Helle Klein i dag ut stora mängder mänsklig avföring över altaret i Sofia kyrka mitt under gudstjänsten, något hon säger vara en protest mot den påstått omfattande homofobin i landet. Hänt i Sverige var på plats och dokumenterade spektaklet.

Helle Klein är inte vidare känd för att visa ideologiska motståndare respekt eller att värja sig för medieexponering, men nu har hon verkligen tagit priset. När Sofia församling trädde in i kyrkan hade de inte väntat sig något annat än en relativt konventionell gudstjänst. Men utan deras kännedom hade Klein kört en avloppslastbil till kyrkan, som hon parkerade alldeles utanför, till vilken hon kopplat en brandslang. När det sedan blev dags för henne att hålla gudstjänsten tog hon istället upp slangen och riktade den mot Jesusfigurer och diverse målade motiv på kyrkans väggar, vilka alla blev täckta med avföring. Sedan höll hon ett brandtal mot den homofobi hon anser översköljer samhället. Vi på redaktionen spelade in hennes tal ordagrant och återger det här:

”Mina troende vänner! Varje dag i Sverige får bögar höra att de är bögar, flator att de är flator, och transor att de är transor. Detta är helt oacceptabelt! De ska inte behöva utstå denna spe! Och jag tvingas medge att de som främst sprider homofobin är mina egna kollegor inom den tro jag bekänner mig till – kristendomen! Människor som är födda helt determinerade att endast vara attraherade av personer av deras eget kön missaktas av vår egen prästklass! Och detta i 2000-talets Sverige! Det måste bli en ände på det!

Vi har ett helt enormt näthat i dagens Sverige! Trångsynta människor gaddar ihop sig på hatfyllda nyhetssajter, där de sprider hat dagarna i ända! Av den anledningen tänkte jag fördöma de som jag anser vara de värsta av dem alla! Men jag börjar i omvänd ordning. Först ut är Avpixlat, där man antingen hatar muslimer eller bögar och flator. De är i sådant behov av HBT-kompetens att man kan knappt tro att det är sant! Inte en enda artikel har rätt HBT-perspektiv! Sedan är det Fria Tider. Här applåderar man Ryssland och andra bakåtsträvande länder när de förbjuder homosexuella från att visa sin sexualitet öppet! Och man häcklar personer i Sverige som driver dessa frågor! Sedan följer homofobnästet på Världen Idag, en tidning underställd Livets Ord. De gör allt de kan för att förknippa homosexuella med pedofili och liknande saker! De borde helt enkelt förbjudas!

Men en person vars aktivism förargat mitt queer-hjärta mer än något annat är Christer Åberg på apg29.nu. Dagarna i ända spyr han ut sin antipati mot HBT-personer och säger att vi ska ta emot Jesus! Som om vi inte har lika mycket rätt till honom! Elisabeth Ohlson-Wallin bevisade i sin konst att Jesus minsann hade en massa homosexuella omkring sig. Ändå påstår Åberg att vi måste botas! Det är så sjukt!”

Klein höll på och gormade i denna stil i en dryg timme. Sedan när hon var klar dök hon ned i avföringen, som nu bildat en stor pöl på golvet, och tog en simtur. Det fick varje församlingsmedlem att fly hals över huvud, och säkerligen också ifrågasätta Kleins psykiska hälsa.

3 thoughts on “Helle Klein går till attack mot ”homofober”

  1. Ping: Eva Brunne: Nytt kyrkoval eller så avgår jag! | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s