Carl Bildt inför rätta för delaktighet i folkrättsbrott i Sudan

Carl Bildt i "blackface"

Carl Bildt i ”blackface”

Runt millenieskiftet var Bildts Lundin Oil mycket aktiva på jakt efter olja i Sudan. I sin rovdrift beväpnade de miliser, som sedan dödade sina rivaler om territoriet, och som tack fick de rätten att exploatera oljan som fanns där. Men nu har Bildt åtalats för det, och Hänt i Sverige har grävt fram information om Bildts spektakulära roll i det hela – han var personligen delaktig i själva krigföringen, utklädd till neger!

Först hade Bildt och Co tänkt låta någon av stormakterna invadera landet och på så sätt ge oljan åt dem, men trots sina diplomatiska kontakter kunde de inte få till stånd någon invasion. Efter att ha försökt det ena och det andra återstod endast en sak – att själv hyra miliser och beväpna dem. Bildt engagerade sig mycket närgånget i detta – han målade sig med ”blackface”-färg och smälte in som en av negrerna! Han utnämnde sig själv till fältherre och tog personligt kommando över drygt 2 000 negersoldater, vilka han beväpnade med moderna västerländska vapen. Sedan lade han snabbt under sig hela Sudan med deras hjälp, vilket gav honom ett mycket lukrativt monopol över oljetillgångarna i landet.

Men nu har vinden vänt, och man vill istället åtala Bildt för vad han gjorde på den tiden. I Sudans massmedia har Bildt refererats till som ”den stygge vite mannen”, och hans gärning har ansetts utgöra bevis för att alla vita vill profitera på negrers naturtillgångar. Genom Sudans påtryckningar har även den internationella brottsmålsdomstolen tagit upp ärendet och nu även ställt Bildt inför rätta i sin frånvaro. De har dock inte haft helt lätt med att få honom på plats där i Haag. Reinfeldt tänkte först inte lämna ut sin utrikesminister, men efter att Nyamko Sabuni krävde det för att de skulle fortsätta sin sexuella relation gav han med sig. Så därför har Reinfeldt nu satt Bildt på enkelbiljett till denna domstol.

Detta agerande från Bildts sida har väckt arga reaktioner från svenskt håll. Bland annat har en viss Richard Langéen blivit mycket förgrymmad över dessa krigshetsarfasoner.

Richard Langéen

Richard Langéen

– Richard, din närvaro här på Hänt i Sverige är ett återkommande fenomen. Vad vill du ha sagt i detta ärende?

– Min käre Gunnesson, detta är inget annat än skandal! Vår egen utrikesminister har gjort sig skyldig till krigsbrott! Och detta i jakt på olja!

– Vi håller med dig där, så här får det inte gå till.

– Jag blir så trött på att min egen idol – Adolf Hitler – ska få bli smutskastad stup i kvarten, man kallar honom krigsförbrytare och så. Men han ville inte ha något annat än fred! Och de militära förberedelser han tog gjorde han endast för att skydda sin egen nation! Utan någon egen vinning i åtanke.

– Hitler är definitivt missförstådd, det håller vi med om.

– Inte en tvekan om saken! Själv har jag börjat driva frågan att ge vår ledare Hitler fredspriset postumt, för att visa honom den uppskattning han förtjänar!

– Det låter som något för en egen artikel, vi kanske skulle förbli vid detta ämne. Vad tycker du om att Internationella Brottsmålsdomstolen slutligen åtalat honom?

– Både bra och dåligt. Det är bra att denna skamfläck till utrikesminister ställs inför rätta, men samtidigt är det trist att ett negerland kan utöva internationella påtryckningar och få till stånd ett åtal. Jag menar, dessa primitiva apor med deras spjut och lerhyddor har ju inte tillstymmelse till lagböcker och domstolar själva! Så hur kan de ens få bli representerade i en internationell domstol?

– Världen är bra knasig i dag.

– Det är den minsann.

– Vi tackar för intervjun. Från Hänt i Sveriges sida hoppas vi att detta är sista gången vi ser Bildt i offentligheten.

2 thoughts on “Carl Bildt inför rätta för delaktighet i folkrättsbrott i Sudan

  1. Ping: Hänt i Sverige behöver din hjälp att nå ut | Hänt i Sverige

  2. Ping: Alex Jones kommer till Sverige | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s