Lisa Bjurwald kräver att Hänt i Sverige ska förbjudas

Lisa Bjurwald protesterar mot Hänt i Sverige

Lisa Bjurwald protesterar mot Hänt i Sverige

Det har inte gått etablissemanget obemärkt förbi att Hänt i Sverige etablerats. Länge har de gått trygga från att bli granskade, men nu har vi dykt upp som en nagel i ögat för dem. Detta har dock lett till en mycket upprörd reaktion från vissa av etablissemangets förkämpar, som i sin desperation vill att Hänt i Sverige ska förbjudas.

Lanseringen av vår nättidning Hänt i Sverige har med alla mått mätt gått över förväntan. Sedan vi började för två veckor sedan har vi gått från klarhet till klarhet, vilket bland annat innefattat att vi nått plats två på den svenska wordpress.com-listan med en av våra nyheter:

framgång2

Men nu har hot dykt upp på horisonten. Närmare bestämt i form av en viss Lisa Bjurwald, som lanserat ett upprop på nätet för att förbjuda oss, något hon även hoppas klubbas igenom Riksdagen. En av de första sakerna vi gjorde i Hänt i Sverige var att vi intervjuade henne om ett av hennes upptåg, vilket kan ses här, men nu anser hon att vi förvanskat hennes karaktär i vår nyhetsrapportering. Vi är helt enkelt ”fascister”, för att använda hennes ord. Så sedan tre dagar tillbaka har hon haft detta upprop uppe, ett hon förväntar sig ska leda till att vi stängs ned och att ni där ute i stugorna inte längre ska få ta del av detta ocensurerade nyhetsutbud. För att citera hennes upprop ”Hänt i Sverige – nej tack!”:

”Den extremhöger vi tidigare varit rätt framgångsrika med att trycka ned har nu fått ett nytt offentligt ansikte i form av nätsajten Hänt i Sverige. Vi kan inte låta dem fortsätta spy ut sin högerextremism! Det krävs ett förbud, och det nu!”

I skrivande stund har hon fått tolv underskrifter på sitt upprop, utav vilken en är hon personligen. Sedan har även Åsa Linderborg, Helle Klein och Robert Aschberg lagt till sina namn. Något större genomslag bland gemene man tycks dock detta upprop inte ha haft. Men, Lisa Bjurwald är inte en som är främmande för att fäktas med väderkvarnar. Som bekant försökte hon under 2012 även förbjuda riksdagspartiet Sverigedemokraterna, något som dock visade sig vara författningsmässigt omöjligt. Och året innan krävde hon att man skulle kalla negrer för ”chokladsvenskar”, då hon ansåg att det förra ordet var rasistiskt, men även detta föll på föga.

På Hänt i Sveriges redaktion är vi inte vidare oroliga över Bjurwalds senaste tilltag, men vi tyckte ändå att vi skulle intervjua andra som drabbats av etablissemangets censuriver, för att försöka komma fram till vad som driver dessa människor. Av denna anledning ringde vi upp Magnus Söderman, en av fotbollsnördarna på Radio Framåt.

– Jo tjenare, Magnus. Det här var från Hänt i Sverige.

– Men tjenare! Jag har hört så mycket om er!

– Du måste bara få höra om det här. Lisa Bjurwald vill förbjuda oss!

– Va? Den markattan?

– Ja, hon har lanserat ett upprop mot oss, och vill även få Riksdagen att sätta ned foten.

– Vilka jävla kommunistfasoner!

– Det är då illa ställt med den kvinnan. Men du, jag tänkte höra din analys angående vad du tror det är som driver henne till att göra detta.

– Hmm, trots allt hon gjort för etablissemanget, gått deras ärenden i sitt författarskap och så, så har hennes initiativ ändå mest bara sågats. Hennes senaste bok fick inget annat än ris i den annars så samstämmiga riksmedian. Det kanske är så att hon är avundsjuk på den framgång er nättidning haft.

– Så du skulle tillskriva henne ett mindervärdeskomplex, helt enkelt?

– Ja. Är ingen intresserad av vad man själv har att säga så är det inte svårt att förstå varför man vill förbjuda andra människor från att yttra sig.

– Tackar för analysen, dagens upplaga av Hänt i Sverige är nu slut. Men du, Magnus. Ni behöver väl inte prata så mycket fotboll där på Radio Framåt, va?

Vid det här laget kom Söderman med ett inbitet och känslomässigt försvarstal om varför det är rätt att prata om fotboll på politisk radio, men vi la dock helt enkelt på luren då vi vet bättre. Till det etablissemang som vill förbjuda oss vill vi bara hälsa detta: Ni kan aldrig stoppa oss!

One thought on “Lisa Bjurwald kräver att Hänt i Sverige ska förbjudas

  1. Ping: Internationell media om Hänt i Sverige: Ett makalöst genombrott! | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s