Breivik rymde från fängelset – på väg mot Sverige

Breiviks flyktväg in i Sverige

Breiviks flyktväg in i Sverige

Vid tretiden under eftermiddagen bröt sig Anders Breivik ut ur Ila-anstalten där han vistats det senaste halvåret. Man är fortfarande på det oklara på just hur han kunde bryta sig fri, men man vet genom spår han lämnat efter sig i sin cell att han är på väg till Sverige.

För snart två år sedan gjorde sig Breivik skyldig till det värsta massmordet i modern historia, varefter han fängslades efter en uppmärksammad rättegång – men nu tycks han återigen ha vunnit sin frihet. Man vet ännu inte mycket om hans planer, men personal på anstalten berättar att han under de senaste veckorna ondgjort sig mycket över första maj-firandet, att man särskilt i Sverige fortfarande högtidlighåller denna dag. Norsk polis spekulerar i att hans flykt till Sverige kan ha något att göra med hans vilja att slå till igen mot vänsterfolk, ett hot de betraktar som allvarligt. Som bekant kommer den svenska vänstern vara ute på gatorna i morgon, varför han kommer ha många potentiella byten.

Som alltid är fallet med dessa spektakulära rymningar vill massmedia veta allt den kan om vad brottslingarnas planer är och även intervjua dem, och Hänt i Sverige är inget undantag. Brevik, om du läser detta – vi är mycket intresserade av att få höra din syn på första maj-firandet och dina eventuella planer för det. Vi råder dig att inte ta till våld såsom förra gången, utan istället debattera med dessa människor. Använder du våld är du lika illa som de är, ändamålen helgar inte medlen.

När anstaltspersonal genomsökte Breiviks cell fann man en karta där han hade skissat sin rutt till Sverige, den som syns ovan här, där den prickade linjen till synes är den väg han tänkte ta. Det har även inkommit vittnesuppgifter om att han ska ha befunnit sig bland annat på Torsby tågstation, där han väntade på ett tågbyte. Men dessvärre framgår det inte av kartan just vilken som är hans slutdestination. Är det Stockholm, Uppsala eller måhända till och med Malmö? Känner vi Breivik rätt kommer vi få reda på detta i morgon.

Från svensk kriminalvårds sida är man även orolig för att han kan tänkas planera bryta fri sin brevvän Peter Mangs, två män som uppenbarligen fattat tycke för varandra.

– Har man brutit sig ut ur en anstalt inifrån är det naturligtvis inte så svårt att bryta sig in i en annan utifrån, säger kriminalvårdsinspektör Thomas Hallgren till Hänt i Sverige, om sin oro att Breivik ska göra ett fritagningsförsök.

På redaktionen önskar vi att vi kunde berätta mer i nuläget, men dessvärre vet vi inte mer än detta. Vi råder dock vänstermänniskor att vara försiktiga när de är ute och demonstrerar i morgon, och ber er vara på vakt mot eventuella norrmän som dyker upp på platsen iklädda våtdräkt och bärandes automatvapen.

3 thoughts on “Breivik rymde från fängelset – på väg mot Sverige

  1. Ping: Internationell media om Hänt i Sverige: Ett makalöst genombrott! | Hänt i Sverige

  2. Ping: Anders Breivik kommer ut som kulturmarxist | Hänt i Sverige

  3. Ping: Ny bok avslöjar: Feminismen bakgrunden till Breiviks vansinnesdåd! | Hänt i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s